Faceți căutări pe acest blog
sâmbătă, 6 mai 2017
Risotto cu sparanghel si creveti
Ingrediente:
o ceapa
o catel usturoi
6 linguri ulei de masline
o cana orez cu bob lung
un pahar vin alb sec
2 cani apa fierbinte
creveti curatati
o legatura sparanghel verde (aprox. 400 gr)
1/4 lingurita piper negru
1/2 lamaie
30 gr unt
50 gr parmezan
50 gr seminte de pin
Cum procedezi:
1. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se soteaza in 2-3 linguri ulei de masline.
2. Se spala orezul si se adauga peste ceapa si usturoi. Se amesteca constant ca sa nu se lipeasca pana cand orezul e usor transparent/ sticlos. Se adauga paharul de vin alb sec. Se amesteca usor si lasa pe foc pana cand tot vinul a fost absorbit.
3. Cand vinul s-a evaporat, se completeaza cu 2-3 cani de apa fierbinte.Se amesteca pana cand lichidul a fost absorbit. Se lasa aprox. 20 de minute.
4. Sparanghelul se curata si se taie in bucati, se fierbe aprox 10 minute separat, dupa care se adauga la orez.
5. Intre timp se prajesc si crevetii, aprox 2 minute pe ambele parti, dupa care se scot pe un servetel absorbant si se stropesc cu zeama de lamaie. Se prajesc si semintele de pin.
6. Se pune peste risotto untul si parmezanul, se amesteca bine si se adauga si semintele de pin. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
7. Se serveste cu cravetii prajiti si se presara cu parmezan.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu