Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 mai 2017

Chec cu rabarbar si crema cu smantana



Ingrediente:

75 gr unt,
1 ou,
1 plic zahar vaniliat,
1 pic de sare,
2 linguri migdale macinate,
150 gr faina,
500 gr rabarbar,
300 gr smantana,
1 plic zahar vanilat,
1 plic praf de budinca de vanilie,
100 gr zahar,
3 oua

Cum procedezi: 

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat: untul, oul, zaharul vanilat, sarea, migdalele si faina. Se framanta bine si se inveleste intr-o folie alimentara si se pune pentru 30 de minute la frigider.
Rabarbarul se spala si se taie in bucati de 1 cm.
Se unge o tava (aici am folosit o tava de chec) cu unt, se tapeteaza cu faina si se intinde aluatul in tava, se inteapa aluatul cu o furculita in mai multe locuri. Se aseaza rabarbarul peste aluat si se toarna crema peste. Pentru crema amestecam smantana cu ouale, zaharul, zaharul vanilat si praful pentru budinca.
Tava se pune in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 35-40 de minute. Se lasa sa se raceasca.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu