Ingrediente:
- 250 gr biscuiti,
- 200 gr alune,
- 90 unt,
- 380 gr crema de branza,
- 250 gr Mascarpone,
- 100 gr zahar pudra,
- 1 coaja de lamaie,
- 50 ml suc de lamaie,
- 20 gr gelatina,
- 200 gr frisca lichida
- Ingrediente jeleu de fructe de padure:
- 450 gr fructe de padure,
100 gr zahar,
10 gr gelatina
Cum procedezi:
Intr-un robot de bucatarie mixati biscuitii, alunele si untul topit.
Aranjati amestecul de biscuiti intr-o tava rounda detasabila (diametrul de 26 cm) si dati tava in frigider pentru 20 de minute.
Intr-un bol mixati crema de branza, mascarpone, zaharul pudra, coaja de lamaie, sucul de lamaie, gelatina dizolavta in apa rece. Adaugati peste
compozitia obtinută frisca batuta si amestecati cu ajutorul unei
spatule. Puneti compozitia de mascarpone/frisca peste stratul de biscuiti, nivelai si dati tava in frigider pentru o ora.
Pentru jeleul de fructe de padure:
Gelatina se inmoaie in 100 ml apa
rece timp de 10 minute.
Intre timp intr-o craticioara se
pun fructele de padure si zaharul si se lasa sa fiarba. Se opresc cateva fructe pentru decor.
Cand zaharul se topeste complet
se mixeaza bine. Pireul obtinut se trece printr-o sita pentru a indeparta semintele si se
pune iarasi pe foc mic insa trebuie avut
grija ca amestecul sa nu fiarba. Se ia craticioara de pe foc si se
adauga gelatina. Se amesteca bine pana ce gelatina este dizolvata complet si se toarna peste crema de mascarpone/frisca. Se decoreaza cu frucele puse la o parte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu