Ingrediente:
250 gr margarina
250 gr zahar
4 oua
250 gr faina
1 lingurita praf de copt
800 gr zmeura (congelata)
2 plicuri praf de budinca (cu gust de vanilie)
1 lingura zahar
1 pachet biscuiti cu unt
1000 ml frisca lichida
4 plicuri intaritor pentr frisca
1 lingura zahar
Pentru decor:
200 gr zahar pudra
zeama de lamaie
bombonele de decor, bomboane colorate (dupa preferinte)
Cum procedezi:
Se amesteca bine margarina cu zaharul si cu ouale, dupa care se adauga faina si praful de copt.
Se pune in cuptorul preincalzit, la 160 - 175° si se coace aprox. 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca si intre timp pregatim crema.
Zmeura o fierbem cu o lingura de zahar aprox. 5 minute, dupa care o trecem printr-o strecuratoare si pisam semintele. Se pune la fiert 1/2 l apa cu plicurile de budinca si o lingura de zahar si zmeura fara seminte, se lasa pana se intareste crema, dupa care se ia de pe foc. Se lasa un pic la racit dupa care se intinde peste blatul de prajitura.
Se bate frisca lichida cu intaritorul de frisca si cu zaharul, dupa care se pune peste compozitia cu zmeura.
Se amesteca zaharul pudra cu 2-3 linguri de zeama de lamaie, dupa care glazura obtinuta se pune peste biscuiti. Biscuitii se decoreaza dupa plac cu bombonele colorate. Se lasa un pic sa se intareasca glazura pe biscuiti, dupa care biscuitii se aseaza peste frisca. Prajitura se pune la rece pentru cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu