Blat:
9 oua,
11 linguri faina,
9 linguri zahar,
1 plic praf de copt
Crema:
500 gr capsuni,
300 gr Mascarpone,
100 gr zahar,
1 plic de praf de budinca de vanilie
Cum procedezi:
Blatul:
Se seapara albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se
spumeaza cu zaharul. Albusurile
se bat spuma cu 1 praf
de sare. Se amesteca galbenusurile cu albusurile (spumate) apoi se
adauga
treptat faina in care amestecam si praful de copt. Se amesteca usor si
se
toarna compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Se
coc in cuptorul preincalzit. Se incearca
blatul cu o scobitoare, cand nu se prinde aluat de el blatul este copt.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma apoi se rastoarna si
se
indeparteaza hartia de copt. Lasam sa se raceasca apoi taiem in 3
parti egale.
Crema:
Se
spala capsunile si se piseaza cu mixerul vertical. Se amesteca 3-4
linguri din compozitia obtinuta cu zaharul si cu praful de budinca.
Restul se pune la fiert, dupa care se ia de pe foc si se adauga
compozitia de budinca si se mai fierbe un minut, in timpul asta
amestecam incontinuu. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza Mascarponele
dupa care se adauga budinca de capsuni racita lingura cu lingura si se
mixeaza incontinuu pana devine spumoasa.
Asamblare:
Blaturile le taiem pe fiecare in 3 parti egale, dupa care se acopera cu un rand de crema. (blat, crema, blat, crema, blat). Se pune in frigider. Se poate lasa asa sau se poate decora dupa preferinta.
Daca ne hotaram pentru decoarea tortului cu fondant atunci ungem pe exterior tortul cu crema de unt, sau cu Ganache si uniformizam. Se decoreaza dupa preferinte.
Blaturile le taiem pe fiecare in 3 parti egale, dupa care se acopera cu un rand de crema. (blat, crema, blat, crema, blat). Se pune in frigider. Se poate lasa asa sau se poate decora dupa preferinta.
Daca ne hotaram pentru decoarea tortului cu fondant atunci ungem pe exterior tortul cu crema de unt, sau cu Ganache si uniformizam. Se decoreaza dupa preferinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu