Faceți căutări pe acest blog

duminică, 9 decembrie 2018

Triunghiuri cu nuci

 

 

Pentru aluat:

125 gr unt, 
100 gr zahar,
1 plic zahar vanilinat,
1 praf de sare,
2 oua,
300 gr faina,
1 1/2 lingurita praf de copt

100 gr dulceata de caise,
200 gr unt,
100 gr zahar brun,
40 gr miere,
1 plic zahar vanilinat,
3 linguri apa,
200 gr alune maruntite,
200 gr migdale maruntite,


Pentru glazurare:
200 gr ciocolata amaruie


Cum procedezi:




Pentru aluat, se amestecă făina cu praful de copt si un pic de sare, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, ouale, și untul. Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Frământarea se finalizează manual pe un blat de bucătărie. Dacă aluatul se lipește, atunci se împachetează în folie de prospețime și se păstrează un timp la rece. Aluatul se întinde în tava unsă.





Se intinde peste aluat dulceata de caise. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.




Se pune untul la topit, dupa care se adauga zaharul, zaharul vanilinat, mierea si apa, se amesteca bine si se lasa pana se topeste zaharul, compozitia insa nu trebuie sa fiarba. Se ia de pe foc si se adauga alunele si migdalele, se lasa un pic sa se raceasca, dupa care se intinde compozitia uniform peste dulceata. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace aprox. 20 de minute. 


Tava se scoate pe un gratar de bucatarie si se lasa prajitura sa se raceasca. Initial prajitura se taie in patrate de 8 x 8 cm, apoi fiecare patrat se taie pe diagonala pentru a obtine triunghiuri.

Se topeste ciocolata pe baie de aburi intr-un vas, pana ce se obtine o masa omogena. Cele doua varfuri ascutite ale triunghiurilor se scufunda in glazura. Se aseaza triunghiurile pe un gratar de bucatarie sau pe foaie alimentare si se lasa pana ce glazura se intareste.



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu