Ai nevoie de:
Pentru aluat:
- 200 gr. unt moale,
- 100 gr. zahar pudra,
- 1 pliculet zahar vanilinat,
- 280 gr. faina,
- 30 gr. cacao,
- 1 ou
Pentru caramel:
- 80 gr. zahar,
- 2 linguri apa,
- 150 gr, frisca lichida
Pentru decorat:
- 1/2 lingurita sare de mare,
- 25 gr. ciocolata amaruie.
Cum procedezi:
Se amesteca faina cu cacao si cu zaharul puda si zaharul vaninilat. Se adauga si oul si untul, dupa care se amesteca toate ingredientele. Se pune aluatul obtinut intr-o bucata de folie alimentara, dupa care se pune pentru cel putin o ora in frigider.
Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade. Se scoate aluatul din frigider, se ruleaza intr-o grosime de aprox. 3 mm si se decupeaza biscuitii. (astfel incat sa iasa perechi, cate unul pentru partea de jos, respectiv cate unul decupat cu model pentru partea de sus). Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc aprox. 8 minute, dupa care se scot din cuptor si se lasa la racit.
Se topeste ciocolata amaruie pe baie de aburi, se orneaza biscuitii decupati cu model, dupa care se lasa sa se intareasca ciocolata pe biscuiti.
Pentru caramel se topeste zaharul cu apa, cand incepe sa devina maronie se adauga si frisca lichida si se amesteca in continuare pana se topeste tot zaharul. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Cand s-a racit caramelul se pune pe biscuitele care vine in partea de jos, dupa care se cupleaza cu un biscuit decupat. La final se orneaza cu sare de mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu