Ai nevoie de:
Pentru cornulete:
190 gr unt rece,
120 gr zahar,
2 lamai (doar coaja),
2 galbenusuri,
100 gr migdale macinate,
1 praf de sare,
300 gr faina,
Pentru decorat:
100 gr zahar pudra,
coaja rasa de la 2 lamai
Cum procedezi:
Se amesteca toate ingredientele pentru cornulete. Aluatul obtinut se pune intr-o folie alimentara si se pune pentru cel putin o ora la frigider.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se pregateste o tava cu hartie de copt.
Se ruleaza din aluat doua fasii de aprox. 2 cm latime si se tai in grosime de aprox. 1 cm, dupa care se formeaza in forma de cornulete. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc aprox. 11 minute.
Se amesteca zaharul pudra cu coaja rasa de la 2 lamai si cand se scot cornuletele din cuptor se invart cu grija sa nu se rupa, dupa care se lasa la racit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu