Ingrediente:
75 gr unt,
75 gr zahar,
1 plic zahar vaniliat,
5 oua,
2 linguri esenta de rom,
75 gr faina,
1 lingurita praf de copt,
300 gr gem (de prune, caise, afine),
1-2 linguri esenta de rom,
100 gr nuca macinata (sau taiata foarte marunt),
100 gr ciocolata menaj,
25 gr grasime de cocos (untura de cocos)
Cum procedezi:
Se amesteca untul moale cu zaharul, zaharul vaniliat, esenta de rom si cele 5 galbenusuri. Albusurile se bat spuma separat, dupa care se adauga in compozitia de unt cu galbenusuri. Fain se amesteca cu praful de copt si se adauga la restul ingredientelor. Se amesteca cu atentie. Se aseaza in tava tapetata cu hartia de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aprox. 12-15 minute. Dupa care se scoate pe o hartie de copt presarata cu zahar.
Gemul se amesteca cu esenta de rom si se intinde peste blatul inca cald, dupa care se presara nuca si se ruleaza, se lasa la racit.
Ciocolata se topeste impreuna cu grasimea de cocos pe baie de aburi si se intinde peste rulada racita. Se lasa ciocolata sa se intareasca dupa care se poate servi. Se poate decora dupa preferinte sau se poate lasa asa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu