Ai nevoie de:
Unt – 125 g
Smântână – 125 g
Zahăr – 1 lingură
Făină – 250 g
Vanilie – după gust
Coaja rasă de lămâie – 1 linguriță (opţional)
Magiun;
Zahăr pudră – pentru decor
Cum se procedeaza:
1. Mixați untul moale, zahărul, vanilia şi smântâna.
2. Adăugați făina cernută şi frământați aluatul. Înveliți coca de aluat cu o peliculă alimentară şi puneţi-o la frigider timp de 1 oră.
3. Încingeți cuptorul la 180°C.
4. Presărați suprafața de lucru cu făină. Împărțiți aluatul în jumătate şi întindeți din prima bucată de aluat un dreptunghi. Tăiați fășii cu lățimea de aproximativ 7 cm. Pe lungimea bucății de aluat puneți magiunul şi rulați formând o ruladă, pe care o tăiați bucăţi nu prea mari. Repetați pentru cealaltă bucată de aluat. Puteți folosi mai multe feluri de magiun.
5. Aşezaţi fursecurile pe tava tapetată cu hârtie de copt şi coaceți-le în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute sau până vor fi gata.
6. Lăsați fursecurile să se răcească şi presărați-le cu zahăr pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu