Ingrediente:
Pentru aluat:
230 ml apa calduta,
11 gr. drojdie uscata sau 33 gr. drojdie proaspata,
2 oua,
620 gr faina,
70 gr zahar,
65 gr ulei,
sare,
Pentru umplutura:
2 plicuri praf de budinca de vanilie,
750 ml lapte,
4 linguri zahar,
150 - 200 gr. afine
Pentru topping:
60 gr zahar pudra,
zeama de la o lamaie
Cum procedezi:
Se incalzeste apa si se adauga drojdia, se lasa la crescut. Se amesteca restul ingredientelor: faina, zaharul, oula, uleiul si un praf de sare, dupa care se adauga compozitia de apa si drojidie la compozitia de faina si se framanta aprox. 5 minute, pana nu se mai lipeste de degete. Aluatul obtinut se pune intr-un bol curat si se tine acoperit la dospit un loc ferit de curenti pentru o ora.
Pentru umplutura se pregateste budinca de vanilie. Se lasa la racit si se amesteca si afinele.
Se ia aluatul dospit, se intinde si se unge cu budinca de vanilie (care se afla la temperatura camerei). Se ruleaza si se tai felii de aprox. 2 cm grosime. Feliile se aseaza intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt (una langa alta).
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute, dupa preferinte se poate unge cu un ou batut sau se poate lasa asa. Dupa care se lasa un pic sa se raceasca.
Se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie si se unge "prajitura" cu toppingul obtinut. Sau se incalzesc 4 linguri gem de caise (piersici) si se unge cu acesta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu