Faceți căutări pe acest blog

vineri, 26 iunie 2020

Prajitura cu cirese si ciocolata



Ingrediente:

170 gr unt (la temperatura camerei),
150 gr zahar,
1 pliculet zahar vanilinat,
coaja rasa de la o lamaie,
3 oua,
1 praf de sare,
300 gr faina,
30 gr cacao,
8 gr praf de copt,
125 ml lapte,
300 gr cirese
3 linguri de faina

Cum procedezi:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade, se pregateste o tava cu hartie de copt.
Se mixeaza untul moale pana devine cremos, se adauga zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si un pic de sare. Se amesteca bine. Se adauga ouale pe rand. Se adauga faina amestecata cu cacao si cu praful de copt. La final se toarna incet laptele si se amesteca cu restul componentelor. Compozitia obtinuta se intinde in tava pregatita cu hartia de copt.
Se spala si se tai ciresele in doua, respectiv se scot samburii de la cirese. Se trec ciresele prin faina. Se aseaza ciresele peste blatul din tava.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace pentru aprox. 35 de minute. Dupa care se scoate prajitura din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se presara cu zahar pudra.






  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu