Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 4 iulie 2020

Rulada "Valurile Dunarii"





Ai nevoie de:

Pentru blat:

4 oua, 
100 gr zahar,
1 praf de sare,
80 gr faina, 
80 gr amidon,
1 lingurita praf de copt, 
2 linguri cacao

Pentru crema:

500 ml lapte,
50 gr zahar,
50 gr amidon,
2 lingurite esenta de vanilie, 
250 gr unt,
1 borcan compot de cirese sau aprox. 350 gr cirese (fara samburi),
150 gr ciocolata amaruie (ciocolata menaj),
1 lingurita grasime de cocos,
50 gr fulgi de ciocolata


Cum procedezi: 

Se amesteca aprox. 5 minute ouale, zaharul si un praf de sare. Se adauga faina amestecata cu amidon si praf de copt. Se intinde jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt. Se adauga cacao in compozitia ramasa si se adauga si restul peste alatul intins din tava. Se fac "valurile" cu ajutorul unui betigas. Se pune tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aprox. 7-9 minute. Se ia aluatul copt si se rastoarna pe o hartie de copt cu zahar, se indeparteaza hartia de copt cu grija si se ruleaza pe lungime. Se lasa la racit.
Se amesteca aprox. 5 linguri de lapte cu zaharul, amidonul si esenta de vanilie. Se pune restul de lapte la fiert si se adauga si amestecul de amidon, se amesteca pana se ingroasa, dupa care se ia de pe foc. Se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit. Se bate untul in jur de 5-10 minute, pana devine alb. Se adauga treptat budinca racita. Se pastreaza 3 linguri de crema pentru decorat. Se intinde crema pe blatul racit. 
Se lasa ciresele la scurs, se pun cateva deoparte pentru decorat. Se aseaza ciresele peste crema si se ruleaza blatul cu grija, dupa care se pune pentru aprox. 1 ora la frigider. 
Se topeste ciocolata cu grasimea de cocos pe baie de aburi, dupa care se intinde peste rulada. Se presara fulgii de ciocolata.  Se pune crema ramasa intr-o duza pentru ornat, dupa care se orneaza rulada cu crema si cirese.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu