Ai nevoie de:
Pentru aluatul sfaramicios:
150 gr faina,
100 gr zahar,
un pic de scortisoara,
100 gr unt moale,
Optional: fulgi de migdale
Pentru aluat:
750 gr prune,
130 gr faina,
1 lingurita praf de copt,
100 gr zahar,
40 gr fulgi de ovaz,
120 gr unt moale,
2 oua,
2 linguri lapte,
1 lingurita esenta de vanilie,
coaja rasa de la o lamaie
Cum procedezi:
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o forma de copt, de diametrul de 26 cm cu hartie de copt.
Se spala prunele, se tai in doua si se scot samburii.
Se pregateste aluatul sfaramicios. Se amesteca faina cu zaharul si scortisoara, dupa care se adauga si untul si se amesteca cu degetele, pana se obtine un aluat fraged, acesta se pune intr-o folie alimentara si se pune in frigider. Daca s-a optat varianta cu fulgi de migdale, se amesteca si fulgii cu restul ingredientelor.
Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt, zaharul si fulgii de ovaz. Se adauga coaja rasa de la lamaie, untul moale, ouale, laptele si extractul de vanilie si se amesteca toate ingredientele.
Se pune compozitia obtinuta in forma pregatita, dupa care se aseaza prunele peste aluatul din tava. (Cu partea interioara a fructelor orientata in sus). Se imparte aluatul sfaramicios peste fructe, dupa care se introduce forma de copt in cuptorul preincalzit pentru aprox. 50 de minute.
Se ia prajitura din cuptor, se lasa sa se raceasca, dupa care se poate servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu