5 oua
1 cana zahar
1/2 cana lapte
1/2 cana ulei
1 si 1/2 cana faina
1 praf de copt
5-6 tije de rabarbar
putin gris (~1 lingura)
6 linguri de zahar (pentru spuma)
Cum procedezi:
Curatam tijele de rabarbar si le taiem bucatele. Presaram un pic de zahar si gris peste ele si amestecam. Dam deoparte rabarbarul si ne ocupam de aluat.
Mixam bine galbenusurile cu zahar pana se albesc. Adaugam apoi laptele si uleiul si amestecam.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in aluat. Va rezulta un aluat mai gros, dar care totusi curge.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il intindem pe toata suprafata tavii.
Asezam bucatile de rabarbar peste aluat.
Dam placinta la cuptor, la foc potrivit, pentru 10 minute.
Intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa spuma.
Scoatem prajitura din cuptor si asezam deasupra spuma.
Dam la cuptor, la foc mic pana se rumeneste frumos deasupra. Lasam sa se raceasca iar apoi portionam.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu