Faceți căutări pe acest blog
sâmbătă, 25 iunie 2016
Cuscus cu legume si piept de pui
Ingrediente:
250 gr cuscus,
piept de pui,
1 lingura delicat sau un cub de Knorr,
30 gr unt,
o ceapa,
250 gr ciuperci,
2 rosii,
4 felii costita afumata,
2 catei de usturoi,
un pic de chilli,
o cutie mica de fasole boabe rosie sau alba,
sare, piper
Cum procedezi:
Se pune 300 ml apa la fiert cu o lingura de ulei si o lingura delicat sau cubul de Knorr.
Cuscusul se pune intr-o oala peste care se toarna apa fiarta cu delicat. Se amesteca usor si se lasa aprox 2 minute. Dupa care adaugam aprox. 30 gr unt, punem pe foc mic si amestecam bine, se lasa in jur de 5 minute, dupa care se ia de pe foc.
Pieptul de pui se taie in fasii subtiri si se prajeste pe ambele parti. Se pune deoparte.
Se curata si se taie ceapa marunt. Se caleste, dupa care se adauga si ciupercile curatate si taiate in felii subtiri. Cand au scazut se adauga si rosiile taiate marunt, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se lasa pe foc toate ingredientele impreuna aprox 5 minute. Se ia de pe foc si se amesteca cu cuscusul.
Se taie costita afumata marunt si se caleste impreuna cu usturoiul maruntit si cu chilli. Se amesteca bine, dupa care se adauga si fasolea din conserva cu tot zu zeama si se lasa pe foc pana scade apa.
Dupa care se serveste cuscusul amestecat cu legumele si cu piept de pui. Se poate presara cu busuioc sau patrunjel verde tocat marunt.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu