Ingrediente:
250 gr unt,
250 gr zahar,
4 oua,
un pic de sare,
400-500 gr de faina,
1 praf de copt,
5 linguri de lapte,
250 gr zahar,
4 oua,
un pic de sare,
400-500 gr de faina,
1 praf de copt,
5 linguri de lapte,
3 linguri de cacao,
4-5 pere,
2 linguri zahar pudra,
2 linguri de rachiu de mere sau pere.
4-5 pere,
2 linguri zahar pudra,
2 linguri de rachiu de mere sau pere.
Cum procedezi:
Se bat cu mixerul untul, zaharul si ouale, dupa care se adauga praful de copt dizolvat intr-un pic de otet, sarea, cacao si apoi faina. Iar la final se adauga laptele. Se amesteca totul bine.
Se bat cu mixerul untul, zaharul si ouale, dupa care se adauga praful de copt dizolvat intr-un pic de otet, sarea, cacao si apoi faina. Iar la final se adauga laptele. Se amesteca totul bine.
Se pune in tava tapetata cu unt si faina, peste care punem perele
curatate, se scot samburii si tai in 4 si se creseteaza un pic pe
lungime, dar nu se tai de tot si se aseaza peste aluat, una cate una.
Se pune in cuptor la 175 de grade 45 de minute.
Se pune in cuptor la 175 de grade 45 de minute.
Se amesteca zaharul pudra cu rachiu-ul si se intinde peste prajitura cand e gata, cat e inca calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu