Faceți căutări pe acest blog
duminică, 11 februarie 2018
Melcisori cu lamaie si fistic
Ingrediente:
Pentru aluat:
300 ml lapte,
50 gr unt,
450 gr faina,
1 plic drojdie uscata,
60 gr zahar,
sare,
1 ou
Pentru umplutura:
75 gr unt (la temperatura camerei),
50 gr zahar,
coaja rasa de la 2 lamai,
o mana de fistic maruntit
Pentru topping:
1 lingura smantana,
60 gr zahar pudra,
zeama de la o lamaie,
1 mana de fistic (maruntit)
Cum procedezi:
Se incalzeste laptele si se topeste untul in acesta. Se amesteca faina cu drojdia, zaharul si cu un praf de sare. Se adauga compozitia de lapte si oul la compozitia de faina si se framanta aprox. 5 minute, pana nu se mai lipeste de degete. Aluatul obtinut se pune intr-un bol curat si se tine acoperit la dospit un loc ferit de curenti pentru o ora.
Pentru umplutura se amesteca zaharul cu coaja de lamaie.
Se ia aluatul dospit, se intinde si se unge cu untul (care se afla la temperatura camerei), se presara cu amestecul de zahar cu coaja de lamaie. Se mai presara o mana de fistic maruntit. Se ruleaza si se tai felii de aprox. 2 cm grosime. Feliile se aseaza intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt (una langa alta). Se acopera tava si se mai lasa sa creasca 30 de minute.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute. Dupa care se lasa un pic sa se raceasca.
Se amesteca smantana cu zaharul pudra si cu zeama de lamaie si se unge "prajitura" cu toppingul obtinut. Se presara o mana de fistic peste topping.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu