Ingrediente:
250 gr capsuni,
100 gr afine,
150 gr piscoturi,
300 ml frisca lichida,
700 gr iaurt,
200 ml compot (pt inmuiat piscoturile),
20 gr gelatina,
6 linguri zahar pudra
Cum procedezi:
Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp batem frisca cu 2 linguri de zahar.
Separat intr-un alt bol
punem iaurtul si amestecam cu 4 linguri de zahar. Punem gelatina pe foc
pana se dizolva complet fara a fierbe. Adaugam pe rand cateva linguri
din iaurt si amestecam cu gelatina diluata, apoi turnam peste iaurtul
din bol. Aceasta compozitie va fi turnata treptat peste frisca si
incorporam cu o lingura de lemn.
Insiropam piscoturile si le asezam intr-o forma de tort cu peretii detasabili.
Peste acestia adaugam o jumatate din crema de iaurt si frisca si presaram capsuni. Adaugam restul de crema.
Asezam capsuni si afine peste stratul de crema.
Dam la rece pentru cel putin 3 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu