Faceți căutări pe acest blog

marți, 28 aprilie 2015

Tort cu capsuni si afine





Ingrediente: 

  250 gr capsuni,
 100 gr afine,
 150 gr piscoturi,
 300 ml frisca lichida,
 700 gr iaurt,
 200 ml compot (pt inmuiat piscoturile),
 20 gr gelatina,
 6 linguri zahar pudra











Cum procedezi: 

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp batem frisca cu 2 linguri de zahar.

Separat intr-un alt bol punem iaurtul si amestecam cu 4 linguri de zahar. Punem gelatina pe foc pana se dizolva complet fara a fierbe. Adaugam pe rand cateva linguri din iaurt si amestecam cu gelatina diluata, apoi turnam peste iaurtul din bol. Aceasta compozitie va fi turnata treptat peste frisca si incorporam cu o lingura de lemn.
Insiropam piscoturile si le asezam intr-o forma de tort cu peretii detasabili.
Peste acestia adaugam o jumatate din crema de iaurt si frisca si presaram capsuni. Adaugam restul de crema.
Asezam capsuni si afine peste stratul de crema. 
Dam la rece pentru cel putin 3 ore.
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu