Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 18 februarie 2012

Briose cu nuci si stafide


Ingrediente:

125 gr. unt,
3 oua,
200 gr zahar,
180 gr. faina,
1 praf de copt,
100 ml lapte,
1 lingura de cacao,
nuci,
stafide inmuiate in rom

Cum procedezi:

Incalzim cuptorul la 200 grade Celsius.
Topim untul, dupa care punem la rece. Dupa ce s-a racit, amestecam bine cu ouale si zaharul.
Dupa care adaugam faina si praful de copt. Adaugam si laptele si amestecam bine. Putem sa separam compozitia in doua, iar intr-o parte punem o lingura de cacao, si nucile taiaite marunt, iar in cealalta punem stafidele inmuiate in rom. Astfel o sa avem atat briose maro cat si albe.
Dupa aceea tornam compozitia in formele de briose, avand grija sa nu le umplem de tot, deoarece ele o sa creasca. Si se coc aprox. 15 minute la 180 de grade C.
Dupe ce sunt gata, si s-au racit se pot orna cu ciocolata topita pe aburi (sau glazura de ciocolata) si cu nuca de cocos, nuci maruntite, bombonele colorate sau cu ce dorim.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu