Ingrediente:
1/2 kg cirese,
100 gr piscoturi,
300 ml frisca lichida,
700 gr iaurt,
200 ml compot (pt inmuiat piscoturile),
20 gr gelatina,
1 plic Tort Gelee rosu,
6 linguri zahar pudra
Cum procedezi:
Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp batem frisca cu 2 linguri de zahar.
Separat
intr-un alt bol punem iaurtul si amestecam cu 4 linguri de zahar. Punem
gelatina pe foc pana se dizolva complet fara a fierbe. Adaugam pe rand
cateva linguri din iaurt si amestecam cu gelatina diluata, apoi turnam
peste iaurtul din bol. Aceasta compozitie va fi turnata treptat peste
frisca si incorporam cu o lingura de lemn.
Insiropam piscoturile si le asezam intr-o forma de tort cu peretii detasabili.
Peste acestia adaugam o jumatate din crema de iaurt si frisca si presaram cirese. Adaugam restul de crema.
Asezam cirese peste stratul de crema. Preparam tort gelee si adauagam peste cirese.
Dam la rece pentru cel putin 4-5 ore.
Dam la rece pentru cel putin 4-5 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu