Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 22 februarie 2012

Prajitura zebra cu branza



Ingrediente: 

125 gr. margarina sau unt, 
300 gr. faina, 
50 gr. zahar, 
1 ou, 
1 lingurita praf de copt. 

Ingrediente ptr. umplutura: 

125 g margarina sau unt, 
5 oua, 
250 g zahar, 
750 g branza, 
1 pachetel de budinca de vanilie,
un compot de caise (sau caise proaspete taiate in doua, fara samburi) 
1/2 lingura de cacao.


Mod de preparare: 


Se face aluatul din margarina, zahar, ou si praf de copt. Se unge o forma de tort si se pune aluatul prajiturii. Se intinde cu mainile. 

Peste el se pune bucati de caise. 
Se incalzeste cuptorul la 175 grade. 
Pentru umplutura amestecam ingredientele in afara de cacao. Din umplutura separam un sfert din cantitate si o amestecam cu cacao.

Punem peste caise doua polonice din umplutura de culoare deschisa pe mijlocul blatului. Peste adaugam 1-2 linguri din umplutura de cacao. Continuam asa pana terminam toate umpluturile. Umplutura se prelinge singura spre margini, nu trebuie intinsa.

Lasam la cuptor pana la o ora. 

Dupa lasam prajitura la racit. Inainte de servire presaram zahar pudra.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu