500 gr faina,
250 gr margarina (sau 2 linguri de untura),
3 linguri de zahar,
un pic de sare,
1 ou,
1 cub de drojdie dizolvat intr-un pahar cu lapte,
coaja rasa de la o lamaie,
un borcan de gem,
nuca macinata (200gr)
Cum procedezi:
Amesteci faina cu margarina (sau untura), dupa care se adauga drojdia crescuta in lapte caldut, zaharul, oul, un pic de sare, coaja de la lamaie si se amesteca bine.
Se rupe din aluat o bucata mica, cam un sfert sau si mai putin, si se pune deoparte.
Dupa care luam aluatul ramas, intindem o foaie subtire, si se tai in lungime, de vreo 1,5 cm latime, din care vei forma "gratiile". Se pune cate o fasie la o distanta de vreo 3-4 cm, dupa care se pune inca un rand in sensul opus, astfel incat sa aiba aspectul de "gratii".
Cand este gata se poate presara un pic de zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu