Ingrediente:
Pentru 24 de grisine:
350 gr faina alba,
sare,
60 gr drojdie,
170 ml apa calduta
Pentru grisine sarate:
cate 2 linguri de seminte de mac, susan, chimen,
verdeturi mixte uscate,
parmezan ras,
sare
+ faina pentru framantat, unt pentru ungerea tavii, 1 albus
+ grisinele vor fi mai bogate in vitamine daca la prepararea aluatului se adauga 1 lingura fulgi de germeni de grau.
Cum procedezi:
Se toarna intr-un vas 250 gr faina si se face o adancitura in mijloc. Se sfarama drojdia in aceasta, se adauga 70 ml apa calduta si se amesteca bine. Se adauga apa ramasa si totul se framanta bine. Se acopera cu un prosop de bucatarie, apoi se lasa intr-un loc caldut timp de cel putin 2 ore, dar cel mai bine peste noapte.
Pentru grisinele sarate se adauga 1/2 lingurita sare, se inglobeaza faina ramasa si se framanta. Se acopera si se mai lasa la crescut 30 de minute. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se imparte aluatul in 24 de bucati egale, apoi se modeleaza cilindrii subtiri pe un tocator dat cu faina. Se pun cilindrii in tava unsa, se ung cu albusul batut bine, apoi se presara condimentele. Se acopera si se lasa la crescut inca 10 minute. Se baga tava in cuptorul fierbinte si se coc grisinele aprox 15 minute, pana devin aurii, apoi se lasa la racit.
+ pentru a obtine grisine spiralate se ung cu ulei 24 bete pentru frigarui si se ruleaza cilindrii in jurul acestora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu