Faceți căutări pe acest blog

joi, 16 august 2012

Tarta cu prune si branza de vaci





Ingrediente: 
3 oua, 
90 gr faina, 
20 ml apa rece, 
2,5 linguri zahar, 
1,5 linguri ulei, 
3 plicuri  zahar  vanilat, 
un praf de sare si o jumatate ligurita praf de copt, 

Pentru crema: 

500 gr  branza  de  vaci, 
gris preparat cu aprox 300 ml lapte, 
3 galbenusuri, 
3 linguri de zahar,
scortisoara, 
300- 400 gr prune


Cum procedezi: 

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul trepatat si apa tot treptat. Continuam sa mixam, dupa care peste albusurile batute bine spuma punem galbenusurile frecate cu ulei, apoi celelalte ingrediente. La sfarsit punem faina cu praful de copt si amestecam usor compozitia, pana se incorporeaza faina. Punem intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit.
Amestecam branza de vaci cu 3 galbenusuri si 3 linguri de zahar, cu grisul preparat si racit si punem peste blat care a stat in cuptor aprox 5- 10 minute.
Asezam si prunele curatate de samburi si taiate in doua peste crema si presaram cu scortisoara. Punem inapoi la cuptor  pentru aprox 30-35 de minute. 













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu